Sagt og skrevet om metroen


2003-10-29
”Metroen nu tættere på Brønshøj end nogensinde før”, skriver lokalavisen Brønshøj Posten. Artiklen refererer Jens Kramer Mikkelsens udtalelser til Politiken om at ”stemningen i hans husstand er positiv” og henviser til, at også trafikministeren er tilhænger af en udvidelse af metroen.

2003-10-13
Tv2 Lorry omtaler NextMetro initiativet i et indslag i 19.30 udsendelsen. Overborgmester Jens Kramer Mikkelsen og trafikminister Flemming Hansen er ”positive” over for forslaget om en metrolinie langs Nørrebrogade-Frederikssundsvej, hedder det i indslaget – med tilføjelsen ”Foreløbig er der dog ingen penge til forslaget”

2003-10-13
Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst (S), støtter NextMetro initiativet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten/JP København: ”Vi har hele tiden syntes, at det var en god idé med en metro, der kan køre til den indre by, men vi støtter også en letbane i en ring. Vi er interesseret i god kollektiv trafiservice for borgerne”, siger Karin Søjberg Holst.

2003-10-12
En city-ring metro kommer først – men ”det er interssant at vurdere, om ikke næste etape skal nordpå til Brønshøj og Husum”, siger overborgmester Jens Kramer Mikkelsen til Politiken. Ifølge Politiken udtrykker Kramer Mikkelsen ”begejstring” for NextMetro-initiativet. Overborgmesteren afslører ved samme lejlighed: ”Min store datter og min kone har skrevet under på, at forslaget skal nyde fremme, og jeg overvejer det også selv.”

2003-09-17
”De nordvestlige bydele er klart underforsynet med kollektiv trafik” og ”en Brønshøj-line på metroen er klart noget, vi skal se på”, lover den konservative borgerrepræsentant Mogens Lønborg på et borgermøde i Brønshøj, arrangeret i forbindelse med Miljøtrafikugen. Mogens Lønborg støtter varmt udbygningen af metro-nettet med en cityring, men han lover – på et direkte spørgsmål fra NextMetro – at han ikke vil støtte en anlægsbeslutning af cityringen uden samtidig at sikre sig, at beslutningsgrundlaget fuldt afdækker trafikgrundlaget for en metrolinie mod Brønshøj-Gladsaxe.

2003-07-15
”Jo flere der står bag os i vores forsøg på at råbe politikerne op, jo større er chancen for at vi bliver tilgodeset, når metroens kommende etaper skal planlægges og etableres”, skriver NextMetro’s formand, Leif Kaare Jensen i en kronik i Brønshøj-Husum avisen.